Već neko vrijeme na tržištu postoji potreba za vizualnim razlikovanjem našeg organskog i nekemijski tretiranog sjemena. Zadovoljstvo nam je najaviti uvođenje poboljšanog premaza i nove boje za naše
organsko sjeme.

Nova boja

Od rujna 2020. Bejo je predstavio novi organski premaz žućkaste boje. Naše nekemijski tretirano sjeme ostaje bijelo, tako da se sada obje mogu jasno razlikovati.  

Poboljšani premaz

U skladu s našim konvencionalnim sjemenom, prenijet ćemo i novu žućkastu organsku prevlaku i bijelu nekemijski obrađenu prevlaku na naš novi recept za održivi premaz (kako je priopćeno u rujnu 2018.). Ovaj održivi premaz izrađen je od prirodnih materijala koji se potpuno razgrađuju. Također ima kraće vrijeme sušenja, što pomaže u očuvanju vitalnosti sjemena i smanjuje potrošnju energije. Novi premaz odobrila su tijela za organsko certificiranje.   Da bi izvršio ovu tehnološki naprednu tranziciju, Bejo je morao uložiti u potpuno nove strojeve za nanošenje premaza. Premaz reagira malo drugačije na usjeve, pa smo obavili opsežna ispitivanja kako bi dobili ispravne postavke stroja prilikom nanošenja i sušenja kako bismo ostvarili vrhunske rezultate i postigli željenu kvalitetu Bejo Zadena. Ovaj se postupak pažljivo i uspješno provodi u uskoj suradnji s našim istraživačkim odjelom i dobavljačima. Proizvodnja organskog sjemena s novim premazom započet će u rujnu 2020. Tijekom razdoblja postupnog ukidanja starog premaza kupci mogu dobiti organsko sjeme s bijelim ili žućkastim premazom do prosinca 2022.

.

Organsko - od samog početka. Održivi uzgoj s visokim prinosom, iznimnom kvalitetom proizvoda i - u konačnici - zdravom i ukusnom hranom; sve započinje s najboljim sjemenkama najboljih sorti, OD SAMOG POČETKA.

Novi premaz sjemena

Prednost premaza sjemena općenito je u tome što osigurava glatku površinu sjemena i manje stvaranja prašine iz sjemena, što rezultira poboljšanom sjetvom. Obojena prevlaka također čini sjeme vidljivijim u tlu. Organsko sjeme Bejo i nekemijski tretirano sjeme proizvodi su vrhunske kvalitete. Naše je sjeme prošlo vrlo napredne procese čišćenja, dimenzioniranja i fizikalne obrade. Uzgajivačima pružaju najbolji polazni materijal za uzgoj zdravih usjeva na održiv način i osiguravaju pouzdane prinose.