Za proizvodnju zdrave, ujednačene kulture, vrlo je bitno mladim biljkama osigurati snažan start. Zato smo razvili inovativnu B-Mox® formulu za jačanje sjemena. Utemeljena na novoj tehnologiji, B-Mox® formula jača snagu sjemena, dajući energiju presadnicama i potičući njihov rast u najranijoj fazi.

Naši međunarodni istraživački pokusi pokazali su da naša tehnologija naklijavanja sjemena sa dodatkom B-Mox® formule daje poboljšanje od 5 posto u odnosu na standardno naklijavanje sjemena, što je vidljivo prilikom razvoja kultura. Mnogi proizvođači primijetili su prednosti B-Mox® formule u vidu snažnijih, ujednačenijih usjeva i viših neto prinosa.
Proizvođači su vrlo često primijetili i do 15 posto viši neto prinos u odnosu na standardno sjeme. Njihova iskustva također govore o pozitivnom utjecaju B-Mox® formule na skladištenje mrkve.
B-Mox se primjenjuje za svo naklijano sjeme mrkve i peršina korjenaša te se uvijek nudi u kombinaciji s naklijanim sjemenom.

B-MOX® ZA OSTALE KULTURE

Dok provodimo ispitivanja u različitim klimatskim uvjetima također nastavljamo i istraživanje primjena na različitim kulturama. Za sada B-Mox® pokazuje obećavajuće rezultate na sjemenu luka i lučicama.

TAKOĐER I ZA ORGANSKO SJEME

Od 2017. B-Mox® formula dostupna je i za naš organski asortiman.

Mlade biljke iz sjemena tretiranog B-Mox® formulom pokazuju bolje razvijen korijenov sustav te poboljšan vigor biljke. Kao rezultat toga, biljke pokazuju veću tolerantnost na stres i bolje opće zdravstveno stanje tijekom čitavog razdoblja rasta.

REZULTATI POKUSA

Tijekom razvoja B-Mox® formule provodili smo pokuse diljem Europe kako bismo potvrdili njene prednosti. Započeli smo ispitivanja u sjevernim zemljama, ali s vremenom smo vidjeli kako blagodati B-Mox® formule pokazuju odlične rezultate i u toplijim krajevima. Ocjenjujući s proizvođačima i istraživačima rezultate pokusa B-Mox® formule, primjećujemo ujednačeniji, glađi proizvod boljih skladišnih sposobnosti. Takve parametre je teško prikazati u brojkama, ali bilježimo bolje nicanje i veću masu tržnog proizvoda, što je prikazano na grafu iznad. Graf uspoređuje naklijano sjeme tretirano B-Mox® formulom i standardno naklijano sjeme. Od 2014. godine, nakon naših opsežnih istraživačkih pokusa, počeli smo sa pokusima na većim površinama u različitim zemljama, sa fokusom na komercijalna ispitivanja. Za ispitivanja su korišteni različiti varijeteti mrkve, najčešće Nerac, Nairobi i Norway. Za jasnu usporedbu, postavili smo standardno naklijano sjeme na 100. Možemo zaključiti da sjeme tretirano B-Mox® formulom tijekom vremena postiže sve bolje rezultate, s dodatnim poboljšanjima gotovo svake godine.