Drugu godinu za redom Bejo je organizirao zimski seminar za proizvođače iz zemalja jugoistočne Europe na temu jedne povrtne kulture. Nakon prošlogodišnjeg seminara o luku odžanog u Novom Sadu u Srbiji, ove godine tema je bila mrkva, najprodavanija kultura u Bejovom portfelju.

26. siječnja 2018., više od 200 sudionika, proizvođača i trgovaca iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Ukrajine, Grčke i Mađarske okupilo se na 'Seminaru mrkve' u gradu Szegedu. Seminar je organizarao tim Bejo Hrvatska uz podršku tvrtke Rit-Sat, distributera iz Mađarske.

Raznolike teme predavanja pokrile su sve segmente proizvodnje od tipova mrkve i Bejo asortimana mrkvi, uključujući i B-Mox, preko tehnologije u proizvodnji mrkve, gnojidbe, bolesti i štetočinja i zaštite mrkve sve do mehanizacije, te dorade i skladištenja mrkve. Iako je bilo vrlo teško sažeti sve činjenice, iskustva i savjete vezane uz proizvodnju mrkve u samo jedan dan seminara, naši cjenjeni predavači iz Hrvatske, Nizozemske, Izraela i Poljske dali su sve od sebe kako bi svoja znanja i iskustva stečena dugogodišnjim radom prenijeli publici.

Već drugu godinu za redom, Bejo Hrvatska, uz podršku svojih distributera u zemljama jugoistočne Europe, organizira seminar posvećen jednoj povrtnoj kulturi za zainteresirane proizvođače iz tog dijela Europe. Uslijed velikog odaziva i pozitivnih reakcija proizvođača na organizaciju takvog događaja, nakon prošlogodišnjeg seminara na temu luka u Novom Sadu, te ovogodišnjeg seminara mrkve, namjeravamo i u narednim godinama organizirati ovakve događaje u svrhu promocije kultura te razmjene znanja i iskustava iz različitih zemalja.

Važan dio ovog seminara bilo je povezivanje proizvođača, koji su imali priliku susresti se sa starim poznanicima, stvoriti nove kontakte te međusobno raspravljati o prezentacijama te njihovom iskustvu i problemima u proizvodnji mrkve. Na završnoj raspravi, tijekom večere i druženja nakon seminara moglo se čuti mnogo pozitivnih komentara. To je bila najbolja potvrda našem timu da smo napravili odličan posao, a također i poticaj za organiziranje još boljeg događaja sljedeće godine.