Nakon više od četvrt stoljeća podstanarstva, prvo u centru grada, a zatim i u Soblincu, tvrtka Bejo Zaden d.o.o napokon je službeno otvorila prostor u njenom vlastitom objektu.

Gostima okupljenima na svečanom otvorenju uvodnim govorom obratio se direktor Denis Novak: „Sve je započelo, sada već davne, 1989. godine, kada je jedan od suvlasnika Bejo Zaden B.V., g. Jan Jong, nakon 15-ak godina aktivnosti na području bivše države i izmjene predstavništva između Beograda i Ljubljane, odlučio u Zagrebu osnovati tvrtku kćer“. Tijekom godina tvrtka se razvijala te selila sa prvotne lokacije u Petrovoj ulici, prvo u Ukrinsku ulicu te naposlijetku, 2010. g., u Soblinec. Pored daleko bolje lokacije, iako tada još u unajmljenom prostoru, obzirom na djelatnost i kupce koji uglavnom dolaze izvan grada Zagreba, novi ured bio je značajan napredak i u pogledu prostora, kako u pogledu ureda, tako i u pogledu skladišta.
„Već 2012. godine javlja se prva ideja o potrebi gradnje ili kupnje vlastitog ureda, da bi se ta potreba intenzevirala u narednim godinama kada Bejo Hrvatska postaje odgovorna za regiju jugoistočne Europe. Početkom 2014. od Uprave tvtke Bejo NL dobivamo zeleno svijetlo za kupnju zemljišta i gradnju novog poslovno-skladištnog objekta. 2015. godine dolazi do kupovine zemljišta u Soblincu na kojem se namjerava izgraditi novi objekt. Nakon godinu dana sakupljanja dokumentacije 2016. godine napokon dobivamo građevinsku dozvolu, izrađujemo idejni i izvedbeni projekt, raspisujemo natječaj za odabir izvođača i tvrtke za nadzor, te u jesen iste godine započinjemo s gradnjom. Ostalo je povijest..“, navodi g. Novak.
 

„Sve je započelo, sada već davne, 1989. godine, kada je jedan od suvlasnika Bejo Zaden B.V., g. Jan Jong, nakon 15-ak godina aktivnosti na području bivše države i izmjene predstavništva između Beograda i Ljubljane, odlučio u Zagrebu osnovati tvrtku kćer“.

Denis Novak, direktor Bejo Zaden d.o.o.

U novim prostorima, osim modernih ureda, nalazi se skladište opremljeno, između ostaloga, i rashladnim uređajima za čuvanje naklijalog sjemena u kontroliranim uvjetima.
Na otvorenju ureda, osim naših vjernih kupaca i partnera, pridružili su nam se i dragi kolege iz Nizozemske te predstavnici svih distributera zemalja Jugistočne Europe. Pohvalama se pridružio i Niko Kikkert, menađer Bejo Zaden BV za istočnu Europu: „Sretni što naša obiteljska tvrtka ulaže u naš tim ovdje u Hrvatskoj. S ovim lijepim uredom i skladištem možemo postići naše ciljeve u Hrvatskoj i regiji u sljedećih 10 godina. Hrvatska, regija jugoistočne Europe i naši kolege ovo su zaslužili!“
Objekt je službeno otvorio Martin van der Voort, voditelj prodaje Bejo Zaden BV: „Tijekom ovih 27 godina Bejo Hrvatska se vrlo brzo razvila, ako usporedimo svoje aktivnosti u Hrvatskoj danas sa prvim godinama poslovanja, gotovo 10 puta smo povećali naše poslovanje u svim segmentima! Tada smo započeli sa 2 zaposlenika dok danas zapošljavamo 9 osoba. Danas smo svi sretni i ponosni što smo ovdje u ovoj novoj lijepoj zgradi, koja je izgrađena kako bi služila ovom tržištu i idućih 27 godina...
Prigodom otvorenja novog ureda, menađment Bejo Nizozemske poklonio je timu Bejo Hrvatska brončani kip koji predstavlja početne korijene naše tvrtke. „Kip prikazuje proizvođača kupusa koji stoji na svom polju i ubire plodove svog rada. Kupus, kao što znate, zaista je temelj naše tvrtke, s ovom je kulturom Bejo započeo svoju "karijeru" i utemeljio put za sve lijepe stvari koje radimo danas u cijelom svijetu.Istodobno predstavlja i ono što je naša glavna misija: opskrbiti proizvođače sa sjemenomkojeim omogućuje da od toga bolježive. I posljednje, ali ne i manje važno: gledajući ovog čovjeka, vjerujemo da i vas podsjeća koliko je težak posao postići dobar urod.“, rekao je van der Voort.
Na kraju, direktor Denis Novak zahvalio se u ime cijelog tima Bejo Hrvatska: „Bez svih vas ovdje okupljenih, kao i mnogih drugih koji nisu prisutni, a koji su proteklih 27 godina bili naši partneri, kupci i prijatelji, koji su i u najtežim trenucima ostali vjerni Beju i s kojima Bejo Hrvatska dijeli sudbinu agrara u Hrvatskoj i šire, ništa od svega ovoga ne bi bilo. I ovom prilikom želim s vama podijeliti naše zadovoljstvo i ponos što smo zajedno izgradili odličan partnerski odnos, odnos u kojem svatko dobiva. Mi vašim povjerenjem i trajanjem, a vi našom kvalitetom sjemena i usluge. Veselim se svakom narednom susretu s vama, u vašim poljima povrća, vašem i našem uspjehu i vjerujem u iskrenu suradnju još dugi niz godina.“